Går det använda segelduk som solskydd?

Du kanske sett att en del uteplatser har som en slags segelduk spända över sig? Detta som du sett är det som heter solsegel. Det är inte samma sak som en segelduk. På avstånd kan dock dessa se ut att vara likadan. De segel man har på båtar är anpassade just för att segla med, då det ska fånga vinden på ett bra sätt. De segel man sätter på uteplatser, de är till för att skydda mot solen och även regn. 

Det finns flera stora skillnader mellan en segelduk och ett solsegel. Ett solsegel är högspänt, har kurvor, samt att de tål både UV-strålning och väta.

Segeldukar har kortare livslängd

Du bör inte använda segeldukar som ett solsegel. De är inte anpassade för att hålla på samma sätt. Eftersom en segelduk fångar vinden, så fladdrar det loss i det och kan göra att det till slut går sönder. Du som vill ha ett bra alternativ till solskydd ska istället satsa på att ha ett solsegel. De är tillverkade i ett material som är anpassat för att spännas upp ovanför din uteplats. Dessa har även en perfekt passform. De ger dig dels den skugga du behöver en solig sommardag, men kan även skydda dig mot regnet om det skulle börja falla. 

​​Du får med ett solsegel som ett extra tak, utomhus. Det innebär att du kan använda din uteplats oftare, oavsett väder ute. Vill du ha ett solsegel som passar dina behov, så kan du få det hos Designsegel.